VK Engineering NV

VK Architects & Engineers is een ontwerp- en studiebureau met meer dan 65 jaar ervaring en knowhow. Als multiprofessionele en interdisciplinaire onderneming bieden we een weids gamma aan disciplines binnen het ontwerp- en realisatieproces. Daarbij richten we onze inspanningen op bouwheren uit de publieke en privé-sector, met de focus op een aantal specifieke doelmarkten.
In Healthcare en Industry biedt VK alle disciplines aan: van masterplanning en programmatie, over architectuur en interieur, tot stabiliteit, technieken, infrastructuur en omgevingsaanleg. In Buildings en Public Space staan onze ingenieurs en landschapsontwerpers ten dienste van architecten, bouwheren en ontwikkelaars voor masterplanning, programmatie, stabiliteit, technieken, infrastructuur en omgevingsaanleg. Daarnaast biedt VK voor alle doelmarkten enkele specialistische disciplines aan, in een streven naar steeds hogere kwaliteit: fire safety engineering, acoustical engineering en facade engineering.

Website

http://www.vkgroup.be/

Visie

Als studiebureau wordt het thema Smart Buildings voornamelijk benaderd vanuit een duurzaamheidsstandpunt. Smart Buildings kunnen ons veel bijbrengen over verbruik van energie, water, onderhoud, … Anderzijds gaan Smart Buildings veel verder en zetten deze ook volop in op de gebruikerservaring van de bezoekers/gebruikers. Het wordt helemaal interessant wanneer beiden met elkaar worden samen gebracht. Smart Buildings die als het ware met een uitgebreide gebruikerservaring ook het bewustzijn op duurzaamheid kan leggen.