Ingenium nv

Ingenium geeft de toekomst duurzaam vorm. Als onafhankelijk studiebureau bestuderen, adviseren, ontwerpen en optimaliseren we bouwfysische kwaliteiten en technische installaties van gebouwen, individueel en op site- en wijkniveau. Het resultaat zijn gebouwen die energiezuinig, duurzaam en intelligent zijn, met nulenergiegebouwen als ultiem doel. Door consultancy, engineering, commissioning & maintenance zijn we de ideale kennispartner in elke fase van de volledige levenscyclus van een bouwproject. Als toonaangevend Belgisch kennisbedrijf met meer dan 100 medewerkers werken we voor publieke en private opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Website

http://www.ingenium.be/

Visie

Naast de ondertussen evidente energie-efficiëntie is ook het welzijn van de gebruiker cruciaal in een smart building. De gebruiker kan zelf ingrijpen in onder meer de omgevingstemperatuur, ventilatie, zonnewering of lichtsterkte. Zo heeft hij mee de sleutel in handen om de kwaliteit, de gezondheid en het comfort van zijn werk- of leefomgeving te verhogen.

De gebruikte technieken zijn door de maximale inzet van hernieuwbare energie niet alleen duurzaam en energie-efficiënt, met een lage onderhoudskost tot gevolg. Eigen aan een smart building is vooral de integratie van de technieken. Diverse meetsensoren en sturingen zijn gekoppeld aan het digitaal managementsysteem van het gebouw, dat data uitwisselt met de smart city. Zo wordt het gebouw intelligent, adaptief en flexibel.

Het gebouw dient tijdens de volledige levenscyclus opgevolgd te worden met de nodige optimalisaties gedurende de levenscyclus van het gebouw. Een efficiënt, duurzaam en economisch beheer is noodzakelijk.